ОБСИДИАН (ВУЛКАНИЧНО СТЪКЛО) - ПАЗИТЕЛЯТ

No automatic alt text available.

ОБСИДИАН (ВУЛКАНИЧНО СТЪКЛО) - ПАЗИТЕЛЯТ
Не случайно е наречен така..! Обсидианът е способен да ни защити от всякакъв вид енергийни атаки, пази здравето и живота на притежателите си. Свързва се със стихиите на огъня и земята, силно устойчив е и притежава обновяващите сили на катарзиса. При образуването си рязко се подлага на огромен натиск и изненадващи условия – моделира се екстремно, под въздействието на всички природни стихии- огън, земя, въздух и вода. Физически представлява разтопена лава, която толкова бързо е охладена, че не е имала време да кристализира. За това структура му е аморфна, за разлика от кристалната структура на почти всички други камъни. Това вече разграничава метода на работа с него от познатите и широко прилагани методи за работа с полу-скъпоценни и/или скъпоценни камъни. 
Обсидианът е изключително полезен ако ни се налага да пребиваваме в негативна среда. Той няма да позволи негативните енергии да ни достигнат и ще прекрати действието на такива, които вече по някакъв начин са се свързали с нас. 
Най-силен е черният обсидиан, но тъй като е изключително мощен, не се препоръчва за използване от хора без специален опит и знания в областта. Черният обсидиан е известен още като „шамански камък " или „камък на Маговете „ Енергията му е доста трудна за овладяване – може да предизвика неприятни реакции при неподготвения човек. За това препоръчвам малко по-меките варианти на обсидиана – снежинков, иридизиращ, рейнбоу обсидиан, махагонов. Те имат същите силно защитни качества, но са по лесни и безопасни за използване. 
Ценна характеристика за всички видове обсидиани е, че не поемат от външната среда и не задържат негативна енергия – подобно на огледало отблъскват и отразяват всяка енергия, която е по-ниска от личната ни вибрация. Създават енергиен щит и предпазват аурата от нежелани вмешателства - преструктурират я и я „ затягат , поправяйки наранените участъци.“ Подобно на бумеранг , отразяват и връщат към мястото на излъчване негативно заредените енергии,. 
Обсидианът е от малкото камъни, които са в състояние да се преборят с тъмни сили и съзнателно насочено негативно въздействие , 
На вътрешен план, поради специфичната си структура и енергия, този минерал буквално „смила“ негативни емоции, блокажи и всички структури, които не резонират на личната вибрация на човек. Отстраняват се онези кармични отпечатъци, които са готови да бъдат видяни и преработени. 
Друга негова специфична функция е, че заземява духовната енергия във физическото измерение, дава на ума съзнателен достъп до емоциите и причината за пораждането им. Така се бори с необяснима тревожност и напрежение, намалява нивата на стрес, преодолява , гняв, яд, подсъзнателни блокажи и всякакъв вид саморазрушителни мисли и емоции. Носи едно дълбоко и непринудено успокоение. Консолидира енергийните ни тела, „закотвя“ Същността ни и ни държи свързани здраво със земята и нейната благотворна енергия. 
Учи ни и помага да се поставяме в ролята на наблюдател – да виждаме ясно и безпристрасно проблемите и да откриваме най-доброто решение. 
Обсидианът е един от най-добрите защитници на човека по време на сън или друго безсъзнателно състояние. Много полезен е по време на епилептичен или друг вид припадък. Помага да се освободим от нощни кошмари като държи „вратата „ на биополето ни затворена към ниските нива на съзнание, където пребивават всякакви нисши същества. 
Подържа здрава нишката между астралното тяло и физическото по време на сън или съзнателни астрални пътувания. Пречиства атмосферата в помещения,в които е поставен и може да въздейства от разстояние на всички хора, които са в неговия обсег. 
Засилва визуализациите и ясновидството, дава достъп до проблеми породени в минали животи .
Безценен помощник е за всички енергийни лечители. 
Резонира си с енергиите на Сатурн, Уран и Плутон, донякъде и с енергията на Лилит и Веста. 💫🦄